Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η μεσαιωνική Μπλουά,στις όχθες του Λίγηρα

    Η Μπλουα βρισκεται στην κεντρικη Γαλλια,στις οχθες του ποταμου Λιγηρα,αναμεσα στην Ορλεανη και την Τουρ.Οι απαρχες της ιστοριας της πηγαινουν πολυ πισω,στον 6ο αιωνα.
   Ειναι γνωστη,για το γεγονος οτι η Ζαν ντ΄ Αρκ τη χρησιμοποιησε σαν ορμητηριο της για την απελευθερωση της Ορλεανης απο τους Αγγλους,το 15ο αιωνα.















Ο Λιγηρας διασχιζει την πολη και προσθετει με τη σειρα του εναν ακομα πιο ρομαντικο τονο στη μεσαιωνικη ατμοσφαιρα της πολης






Το πιο γνωστο αξιοθεατο της πολης ειναι το αναγεννησιακο καστρο των κομητων της πολης,του 13ου αιωνα,με ανακατασκευες και προσθηκες εως τον 19ο.









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική πόλη η μπλούα υπέροχη μεσαιωνική πόλη και ξέρετε οτι το 6ο αιώνα η γαλλία είχε πολλούς φράγκους το πιο ωραίο απο όλα ήταν το 1453 για την γαλλία η περιοχή marais είναι επίσης μια παλιά περιοχή του παρισιού που διατηρείται ακόμα στις μέρες μας αλλά η μπλούα έχει πιο μεγάλη ιστορία το έτος 1453 δεν είναι σημαντικό μόνο για την ελλάδα είναι και για τη γαλλία που έληξε και ο εκατονταετής πόλεμος μακάρι΄να ήμουνα στο παρίσι το 1453 στην ηλικία που είμαι τώρα και όλη εκείνη την μεταπολεμική περίοδο που ακολούθησε ήταν η αγαπημένη μου εποχή