Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η επαρχία του Βένετο

  Η επαρχια του Βενετο,στην βορεια Ιταλια ειναι ενας απο τους πλουσιοτερους νομους της χωρας.Η μεγαλυτερη πολη ειναι η Βενετια με δευτερη,τη Βερονα.


                                                                   Βενετία

   Νομιζω οτι δεν δυσκολα μπορουν να βρεθουν λογια για να περιγραψει κανεις αυτα που αισθανεται,οταν πρωτοπαει στη Βενετια.Ειναι κατι το μοναδικο,το παραμυθενιο.Αλλα θεωρω οτι οσες φορες και να την επισκεφτεις,η μαγεια παραμενει.Παρα την εντονη τουριστικη κινηση,μενει απαραλλακτη στο χρονο,κοσμοπολιτικη και ρομαντικη!


 


Μοναδικη εμπειρια,η βολτα με την γονδολα!





Αποψεις του Μεγαλου Καναλιου.












Η εκπληκτικη Βασιλικη του Αγ. Μαρκου,με τους 5 τεραστιους τρουλους σε σχημα του ελληνικου σταυρου.Στην φωτο,διακρινονται τα 4 αλογα του Αγ Μαρκου,αντιγραφα των πρωτοτυπων επιχρυσωμενων μπρουτζινων αλογων,που φυλασσονται στο εσωτερικο της Βασιλικης.
Στο εσωτερικο,υπαρχουν λαμπρα ψηφιδωτα,εκτασης 4000 τετρ. μετρων,το διασημο Παλα ντ' Ορο,ενα εργο διακοσμημενο με πολυτιμους λιθους και φυλλα χρυσου,καθως και οι εντυπωσιακοι θησαυροι του Θησαυροφυλακιου.








Το Παλατσο Ντουκαλε,ενα αριστουργημα γοτθικης αρχιτεκτονικης.



Η Πορτα ντελα Καρτα,μια γοτθικη πυλη του 15ου αιωνα,ηταν παλιοτερα η κυρια εισοδος στο παλατι.



Κοιτωντας μεσα απο μια οπη πανω στην Γεφυρα των στεναγμων,προς τη θαλασσα της Τζουντεκα.


Η Σκαλα των Γιγαντων του τελους του 15ου αιωνα,η οποια χρισημοποιουνταν για τελετουργικους σκοπους.Στο κεφαλοσκαλο,οι δογηδες στεφονταν με τζογκια.


                                                                           

                                                                       Βερόνα


Το πανεμορφο ιστορικο κεντρο της ιστορικης Βερονα εχει να επιδειξει πληθος ρωμαικων,μεσαιωνικων και γοτθικων κτισματων,με χαρακτιριστικοτερο παραδειγμα,τη ρωμαικη Αρενα,το τριτο μεγαλυτερο αμφιθεατρο του κοσμου.


 Η εισοδος στο ιστορικο κεντρο της Βερονα.



Η Πιατσα Μπρα,οπου παρατηρουμε στο βαθος την Αρενα.
  






Το μπαλκονι της Ιουλιετας!









Η Πιατσα ντει Σινιορι.,οπου δεσποζει το αγαλμα του Δαντη του 19ου αιωνα.Πισω απο το αγαλμα,βρισκεται η κομψη αναγεννησιακη Λοτζια ντελ Κονσιλιο με την τοιχογραφημενη προσοψη.



  


Ενα αλλο,εξισου γνωστο αξιοθεατο αποτελει και το Καστελβεκιο,ενα μεσαιωνικο καστρο του 14ου αιωνα, που σημερα ειναι μια απο τις μεγαλυτερες πινακοθηκες του Βενετο.Υπαρχουν πληθος ρωμαικα και πρωιμα χριστιανικα ευρηματα,καθως και ενα εντυπωσιακο συνολο εκθεματων της μεσαιωνικης και πρωιμης αναγεννησιακης τεχνης.
\

Δεν υπάρχουν σχόλια: