Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Το γραφικό Φύσσεν και το παραμυθένιο κάστρο Νόισβανσταιν

  Με το που γυρισαμε απο Σαλτσμπουργκ αποφασισαμε οτι την επομενη μερα θα καναμε την εκδρομη στο Καστρο Νοισβανσταιν και στην πολη του Φυσσεν.
  Κυριακη πρωι φυγαμε πριν τις 9 επειδη ηταν αρκετα μακρια ο προορισμος.Πρωτα θα πηγαιναμε στο καστρο και ακολουθως,θα επισκεπτομασταν το Φυσσεν.Και παλι η διαδρομη με το τρενο ηταν 2 ωρες ως το Φυσσεν.Ζεστη παλι,κλπ.Ακριβως εξω απο το σταθμο,περιμεναν λεωφορεια να πανε τον κοσμο στο κοντινο χωριο Σβαγκαου απο οπου θα πηγαιναμε στα καστρα.

 
    Μετα απο κανα 10λεπτο,φτασαμε εκει και ακολουθησαμε τις ταμπελες στα εκδοτηρια εισιτηριων.Μεσα στη ζεστη μια τεραστια ουρα για Νοισβανσταιν και μια πολυ μικρη για το αλλο καστρο,Χοχενσβαγκαου.Οι επισκεψεις γινονται μονο με γκρουπς σε διαφορες γλωσσες.
Αυτο σημαινε λιγο χρονο στο εσωτερικο του καστρου.Επιλεξαμε γκρουπ για Αγγλοφωνους μετα απο  τρια τεταρτα.Για να ανεβει κανεις εκει,παει ή μονο με τα ποδια ή με λεωφορειο και επιπλεον περπατημα ή με αμαξα και λιγο περπατημα.
 Πηραμε την αμαξα με αλλα 10 ατομα laugh
  Πιο πριν βγαλαμε ενα σωρο φωτο και τα 2 καστρα αλλα και το φυσικο τοπιο.

Χοχενσβανγκάου

 Η 15λεπτη διαδρομη ηταν πολυ γραφικη,πυκνη βλαστηση,τεραστια δεντρα,ολα τελεια!Σταματησαμε σε ενα σημειο,απο οπου χρειαζονταν 5 λεπτα περπατημα.Οταν αρχισε να φαινεται το καστρο,τα φλας πηραν φωτια.

Εγω με τη βιντεοκαμερα.Φτασαμε επιτελους μπροστα απο το καστρο.Φωτο τοσο του καστρου,οσο και απο κατω.στην πεδιαδα,ενα πρασινο χαλί!


 Απεναντι φαινοταν και η Μαριενμπρυκε,η γνωστη κρεμαστη γεφυρα.Δεν υπηρχε περιπτωση να τη διασχισω,τοσο αποκρημνο ηταν το μερος!Μετα απο λιγη ωρα,ηρθε η σειρα του γκρουπ μας για να μπουμε στο καστρο,μετα τις φωτο στην αυλη.


 Εχω παει σε αρκετα παλατια αλλα εμεινα εκπληκτος απο το στυλ της εσωτερικης διακοσμησης!Οντως,ο Λουδοβικος ΙΙ ηταν τρελος αλλα και χαμενος σε ενα παραμυθι.Μου εκαναν εντυπωση,οι τοιχογραφιες,που απεικονιζαν ιπποτες κτλ,εμπνευσμενες απο τις οπερες του Βαγκνερ.
 Πολυ κριμα που απαγορευοταν η χρηση βιντεοκαμερας και φωτ.μηχανης,θα ειχα κανει εκθεση φωτογραφιων!Oλες οι αιθουσες ηταν εκπληκτικες.Μου εμεινε,η εικονα της αιθουσας,που ειχε το στυλ βυζαντινης εκκλησιας και με τις φοβερες τοιχογραφιες.Κριμα που δε βρηκα καποιο βιβλιο αργοτερα που να περιεχει ολες ανεξαιρετως τις τοιχογραφιες.Μετα απο μιση ωρα η ξεναγηση τελειωσε.Βγηκαμε εξω,πηραμε κατι αναμνηστικα και γυρισαμε παλι με την αμαξα.


 Οταν φτασαμε στη σταση,διαπιστωσα οτι επρεπε να περιμενουμε 1 ωρα για το επομενο δρομολογιο.Φτου!Φοβηθηκα μηπως δεν προλαβαιναμε να δουμε το Φυσσεν.Τελικα ηρθε το λεωφορειο και κατεβηκαμε στο Φυσσεν.
 Καθισαμε περιπου 1 ωρα εκει και πιστευω οτι πηραμε μια καλη αποψη αυτης της γραφικης κωμοπολης,με τα χρωματιστα κτιρια και τα δρομακια.


Αλλα το αποκορυφωμα ηταν ο ποταμος Λεχ,καταπρασινα νερα με πολυχρωμα σπιτακια στις οχθες,σαν ζωγραφια!!


 Πραγματικα,φανταστικο περιβαλλον!
 Περιμεναμε λιγο στο σταθμο και πηραμε παλι το τρενο για Μοναχο,κουρασμενοι αλλα γοητευμενοι!
  4 μερες γεματες ειδυλλιακες εικονες,ως εκεινη τη στιγμη!

1 σχόλιο:

Antigonos Theodorakis είπε...

δεν εχω λεξεις!! πραγματικα εχω ξεμεινει απο αυτα που βλεπουν τα ματια μου! Αληθεια, ειστε εσεις κ.Γκετση;