Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Μια βόλτα στο Μόναχο


Αντε να αρχισω σιγα-σιγα...Ηταν τοσο γεματες μερες με τοσες πολλες εικονες,που δεν ξερω τι να πρωτογραψω.Θα το κανω σε κεφαλαια.
Ουσιαστικα το προγραμμα που ειχα βγαλει,με καποιες αλλαγες,εφαρμοστηκε.Αυτο σημαινει βεβαια πολυ ποδαροδρομο.Επελεξα διαδρομες μεχρι το πολυ 2 ωρες μεσα στο τρενο και 2 να γυρισω.Αλλα ετσι και αλλιως,ειναι αριστη η συγκοινωνια,που μπορουσα να γυρισω την ωρα που ηθελα.Καθομασταν οσο θελαμε στην καθε περιοχη και αξιοθεατο.
Φτασαμε βραδυ στο Μοναχο,την ωρα που επαιζε Γερμανια-Ισπανια.Το μονο που προλαβα εκεινη τη μερα,ηταν ο αγωνας.
Βρηκα πολυ ευκολα πως θα παω απο αεροδρομιο μεχρι τον κεντρικο σταθμο.
Αλλα δεν περιμενα να ηταν το ξενοδοχειο ακριβως απεναντι,50 μετρα.Μεγαλη υποθεση οταν θες να κανεις εκδρομες.
Ενθουσιαστηκα με το μεγεθος του δωματιου,ηταν πρωτη φορα που μου τυχαινε.Αλλα χωρις κλιματισμο.
Το κρεβατι δεν ειχε και το πιο ανατομικο στρωμα,τα μαξιλαρια ηταν υπερβολικα μαλακα,επρεπε να τα κανουμε 3-4 γυρες για να τα χρησιμοποιησουμε laugh
 Λοιπον,την αλλη μερα το πρωι,μετα το πρωινο,πηγαμε ενα  στενο πιο κατω για να κανουμε μια πανοραμικη του Μοναχου.Ηθελα μια σφαιρικη αποψη της πολης,απο την πρωτη μερα.Διαλεξα τη μακρινη διαδρομη,2.5 ωρες.Δεν ηταν και φτηνο αλλα ενταξει.
   Η διαδρομη ηταν περιπου ολο το ιστορικο κεντρο,μεχρι το Σλος Νυμφενμπουργκ και το Ολυμπιακο παρκο.
 Επρεπε να μην ειχαμε ανεβει ψηλα γιατι τα τζαμια εμποδιζαν τη βιντεοκαμερα και επαιρνα οπως μπορουσα.
Μετα τη διαδρομη,πηγαμε απο την Καρλσπλατς,προς τους πεζοδρομους και τη Μαριενπλατς.Εντυπωσιακο το Νεο Δημαρχειο,οπως και οι προσοψεις καποιων κτιριων.Να πω κατι εδω για να μην το λεω συνεχεια,ολες τις μερες επισκεφτηκαμε 15 εκκλησιες και καθεδρικους.Τις βλεπω σα μουσεια.Φυσικα θυμαμαι η καθεμια που ειναι αφιερωμενη αλλα δε χρειαζεται εδω καποια αναφορα  smile
 Η πρωτη μερα περασε με βολτα γυρω απο τη Μαριενπλατς και τους πεζοδρομους και μια προσεγγιση στα πολυκαταστηματα C&A και Kaufhof,ενοψει αγορων.Το βραδακι φαγαμε ενα παραδοσιακο λουκανικο σε μια μπυραρια,πανω στον πεζοδρομο.
  Ετσι τελειωσε η πρωτη μερα.Ζεστη στο ξενοδοχειο και φασαρια απο εναν ξενωνα νεων απεναντι,αφου δεν μπορουσαμε να κλεισουμε κανα παραθυρο.

Κάρλστορ
Νέο Δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: