Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μόναχο,Νταχάου

Ξημερωσε η Πεμπτη.Εμελλε να ειναι η πιο χαλαρη μερα!Η μερα ηταν αφιερωμενη σε εκκλησιες του Μοναχου!Καποιες που τις ειχα βαλει στο προγραμμα και 1-2 που προεκυψαν στην πορεια.Ειχα τη σκεψη να επισκεφτουμε την Παλαια Πινακοθηκη αλλα ειδαμε πολλους πινακες,οπου πηγαιναμε,οποτε το αφησαμε.To  Ντοιτσες Μουζεουμ δε μας ενδιεφερε ετσι και αλλιως,ως θεματολογια ενω ενδιαφερον θα ηταν,αν ειχαμε και αλλο χρονο,το Βαυαρικο Εθνικο Μουσειο.
  Ξεκινησαμε απο Τεατινερστρασσε και καταληξαμε στο Λεχελ,δεν ξερω αν προφερεται ετσι.Απο εκει κατηφορισαμε προς τις οχθες του Ιζαρ.Βγηκαμε στη Μαξιμιλιανστρασσε,με αλλο ενα εντυπωσιακο μνημειο βασιλια,του Μαξιμιλιανου Β΄.



  Διασχισαμε τη γεφυρα πανω στο ποταμι,με το αγαλμα της Αθηνας,εκφραζοντας την εννοια,Μοναχο,η Αθηνα του Ιζαρ οπως ελεγε ο οδηγος.


 Μπροστα μας το Μαξιμιλιανεουμ,το Βαυαρικο Κοινοβουλιο,ενα μεγαλοπρεπες κτισμα,με αγαλματα και αψιδες στην προσοψη.


Περπατησαμε περιμετρικα για να παμε στη Μαξ-Βεμπερ πλατς,ωστε να παμε στο μετρο.Κατευθυνθηκαμε προς Μαριενπλατς,για 2 ακομα εκκλησιες.Στη μια,καθισαμε ακριβως 10 δευτερολεπτα,εκεινη την ωρα εκλεινε!Προλαβαμε 4 αντιπροσωπευτικες φωτο,παρα το ολοτελα... bigrin
  Οντας,μεσα στον παραδεισο των μπυραριων,καθισαμε για τα γνωστα στην Αουγκουστινερ στη Καουφινγκερστρασσε,αν θυμαμαι καλα.
 Πληθη κοσμου να σουλατσαρουν και παντα ζεστη.Ουτε σημερα,δροσια!
  Γραμμη ξενοδοχειο.Το απογευμα εγω ηθελα να παμε καπου κοντα για καφε,εκτος Μοναχου, laugh,!Η συζυγος τελικα μου εκανε το χατιρι!
   Κεντρικος σταθμος και γραμμη για Νταχαου.Δεν θελαμε να παμε στο στρατοπεδο συγκεντρωσης,αλλη στιγμη ενδεχομενως να πηγαιναμε.
 Ηθελα το χωριο.Μετα απο καμια 20λεπτη, απελπιστικα αργη,διαδρομη με το τρενο σταματησαμε στη σταση Νταχαου-πολη και οχι το σκετο Νταχαου.Ετσι μας ειχαν πει απο τις πληροφοριες.Λιγο μπερδεμα,καναμε το γυρο ολης της περιοχης μεχρι να  βρουμε τη σταση για την επιιστροφη στο Μοναχο.
  Το Νταχαου ειναι μια πολυ ησυχη,αρκετα γραφικη κωμοπολη,με πλακοστρωτα στενα και δρομους,ανηφορες-κατηφορες.

Χωριό-μινιατούρα στον κήπο ενός σπιτιού,Νταχάου

Ανεβηκαμε προς το Σλος Νταχαου,απο οπου ειχε θεα στην γυρω περιοχη.Τιποτα το ιδιαιτερο.Μπηκαμε στους μικρους κηπους του Σλος,εκει αξιζε.


Στη συνεχεια περασαμε και απο το ποταμακι της πολης,τον Αμπερ.


  Πολλη ησυχια για ενα μερος, ταυτισμενο με τη ναζιστικη θηριωδια...
 Γυρνωντας Μοναχο,ξανασταματησαμε να ψωνισουμε καποια ρουχα απο πολυκαταστηματα.Οταν μενεις σε κομβικο σημειο,ειδικα οι γυναικες το εκμεταλλευονται για ψωνια κι αλλες μερες να εχουνε! laugh
 Το βραδυ βολτα στη Φραουενπλατς και μπυριτσα με σνιτσελ (οχι αλλα σνιτσελ!).
 Το ταξδι μας αρχισε να πηγαινει προς το τελος του αλλα μετα απο την ας πουμε,ξεκουραση,θα το εκμεταλλευομασταν στο επακρο,χεχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: