Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ζάλτσμπουργκ:Aυτοκρατορικό και μεγαλοπρεπές

  Ξημερωσε Σαββατο που η καρτα των τρενων,ισχυει πιο πολλες ωρες αλλα τελικα ξεκινησαμε μετα τις 9 πμ.Ειπαμε να κανουμε ΠΣΚ 3 ημερησιες εκδρομες και ας ηταν κουραστικο.Αυτη τη φορα,σειρα ειχε το Σαλτσμπουργκ
   Ειχαμε παει και χειμωνα και γιαυτο εγω προτιμουσα να παμε σε Πασσαου ή Νυρεμβεργη αλλα η συζυγος ηθελε οπωσδηποτε Σαλτσμπουργκ και Ιννσμπρουκ,ετσι εκανα πισω.
 Ας το βλεπαμε και καλοκαιρι.
 Μετα απο διαδρομη 2 ωρων παρα κατι με το τρενο (αυτοι που λενε οτι ειναι 1 ωρα απο Μοναχο,εννοουν προφανως με αμαξι ή τα γρηγορα τρενα,που ειναι ομως πολυ πιο ακριβα),μεσα απο ομορφη διαδρομη,φτασαμε.
 Εκανε πολυ ζεστη ξανα,ακομα και εκει.Γιαυτο πηραμε λεωφορειο για το κεντρο.Το περιμενα πιο κοντα,ετσι φαινοταν στο χαρτη.
  Σταματησαμε εξω απο το Δημαρχειο,το Μιραμπελ.Οι κηποι που ειχαμε δει μεσα στο χιονι,τωρα ηταν γεματοι με λουλουδια σε γεωμετρικα σχεδια,μεσα στο γκαζον!

Τα δεντρα εκαναν σκια και τα αγαλματα εκαναν εναν πολυ ομορφο συνδυασμο.Πολυ πιο ωραια απο το χειμωνα.

 Πολυς κοσμος,στους κηπους και ειδικα πιτσιρικαρια που χαλουσαν τον κοσμο με τις φωνες τους (σε ενοχλητικο ισως σημειο)
  Καθισαμε καποια ωρα για φωτο.Βγαλαμε ολα τα αγαλματα και καθε παρτερι με λουλουδια!

 Στη συνεχεια,περπατησαμε προς το ποταμι,τον Ζαλτσαχ.Συνεχως ειχα στο μυαλο μου την εικονα του το χειμωνα και αυτο εκανε ακομα πιο υπεροχη την εντυπωση.Κλασικα,παγωτακι και αρχισαμε να σεργιανιζουμε στην παλια πολη.

  Γκετραιντενγκασσε,ο γνωστος εμπορικος πεζοδρομος,


Μοτσαρτπλατς,

Φεστσπιλχαους,με τη μαρμαρινη κρηνη με τα αλογα,

Ρεζιντεντσπλατς,με τη μεγαλοπρεπη κρηνη με τους Τριτωνες,οπου προσπαθουσαμε να δροσιστουμε με τις σταγονες απο τα συντριβανια.

Και μπροστα ο εντυπωσιακος καθεδρικος.Γυρισαμε ολα τα στενα και τραβουσαμε ο,τι βλεπαμε,δεν μας πτοουσε η ζεστη

  Παντως,πολυς κοσμος αλλα τι να κανεις.
Αποφασισαμε να μην ανεβουμε στο Καστρο,ειχαμε παει την αλλη φορα.Μονο σε αυτην την περιπτωση το χιονισμενο τοπιο πιστευω οτι θα ηταν ομορφοτερο απο το καλοκαιρινο.


Ειχα σημειωσει κανα-δυο εστιατορια,για φαγητο αλλα που να τα ψαχνεις...Κατα μεγαλη συμπτωση κουρασμενοι καθισαμε σε μια πλατειουλα,στο ενα,ενα ιταλικο:dance:
  Πρεπει να καθισαμε σιγουρα 5 ωρες στην πολη.Ενδεχομενως,πιο πολυ αν δεν ειχαμε ξαναπαει και δεν ειχε ζεστη.Ετσι και αλλιως,ειχε καθε μια ωρα τρενο επιστροφης.Σιγουρα ηταν χορταστικες οι εικονες.
 Ικανοποιημενοι πηραμε το τρενο για Μοναχο.Αυτη τη φορα πηραμε γιαουρτακι να το φαμε στο ξενοδοχειο, laugh.Ωχ, παλι ζεστη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: