Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ρέγκενσμπουργκ-Λάντσχουτ:Γοτθικά μνημεία και μεσαιωνικά κάστρα

Την αλλη μερα,Παρασκευη ειπαμε να κανουμε μια εκδρομη.Συμφωνησαμε να κοιταμε την καθε μερα ξεχωριστα και να εκμεταλλευτουμε το Βayern ticket με τρενο,που εχει φτηνοτερο εισιτηριο και τα ΣΚ ισχυει απο τα μεσανυχτα της προηγουμενης.Πηραμε το τρενο για Ρεγκενσμπουργκ.Στο γυρισμα,θα κατεβαιναμε και στο Λαντσχουτ,μιας και ηταν στο ιδιο δρομολογιο.2 σε 1!
   Ο σταθμος στο Ρεγκενσμπουργκ ηταν στην αρχη του δρομου που οδηγουσε στην παλια πολη.Εντυπωσιακα κτιρια,εκκλησιες,πυργοι,μεσαιωνικες πυλες,ο,τι ακριβως ζητουσα!
Δεν ειναι τυχαιο που ειναι στη λιστα της Ουνεσκο.
   Βγαλαμε πολλες φωτο και βιντεο.Καποια στιγμη βγηκαμε στις οχθες του Δουναβη που περναει απο εκει.Πολυ γραφικα.Περπατησαμε κατα μηκος μεχρι να συναντησουμε τη Σταινερε Μπρυκε,μια πολυ παλια γεφυρα και περασαμε απεναντι.Η θεα ηταν μοναδικη και ανεπαναληπτη!Μου θυμισε την Πραγα,οπως οταν κοιτας απο τη γεφυρα του Καρολου.
  Καθισαμε σε μια καφετερια μεσα στο πρασινο και κοιτουσαμε απεναντι την πολη και το Δουναβη να κυλαει διπλα μας.Ημουν ικανοποιημενος με την επιλογη μας.
  Μετα απο λιγο,πηγαμε και φαγαμε σε μια μπυραρια,που οι κατοικοι της πολης θεωρουν οτι φτιαχνει τα καλυτερα λουκανικα του κοσμου,πανω στην οχθη dance
  Μπηκαμε σε 2 μπαροκ εκκλησιες.Ο καθεδρικος ,τεραστιος,γοτθικος.Χορτασμενοι αλλα και ιδρωμενοι με ολη αυτην τη ζεστη,γυρισαμε στο σταθμο για να παρουμε το τρενο για Λαντσχουτ.
Ρέγκενσμπουργκ-Δούναβης


   Μετα απο 45 λεπτα κατεβαινουμε.Ο σταθμος,εκει ηταν εξω απο το κεντρο της παλιας πολης,οποτε αναγκαστικα πηραμε λεωφορειο.Ηταν και μεσημερι.Φτανοντας στην παλια πολη,εγω ειδικα εμεινα με το στομα ανοικτο.Σειρες με πολυχρωμα σπιτια,με τριγωνικα,βαθμιδωτα αετωματα,με με μεγαλο πεζοδρομο στη μεση,διπλα στον ποταμο Ιζαρ,που διατρεχει και το Μοναχο.
Ίζαρ

Λάντσχουτ
Λάντσχουτ
Η γοτθική πύλη Λέντορ

  Μπορω να πω οτι μου αρεσε πιο πολυ απο το Ρεγκενσμπουργκ με ολη αυτην την πολυχρωμια.Δυο τεραστιοι εντυπωσιακοι ναοι πανω στο δρομο.Μετα απο ενα παγωτο-χωνακι,ανηφορισαμε λιγο να δουμε καλυτερα το καστρο της πολης,το Μπουργκ Τραουζνιτς,που δεσποζε.Δεν ειχαμε την αντοχη να το επισκεφτουμε,ημασταν ηδη πολυ κουρασμενοι.
Στην κορυφή του λόφου,διακρίνεταο το Μπουργκ Τράουζνιτς

  Ξανακατεβηκαμε προς τα κατω και σταματησαμε σε ενα C&A,για μερικα ψωνια.Ρουχα βασικα.Ποιοτητα σε πολυ χαμηλες τιμες,αλλος ενας λογος να σχολιαζουμε αρνητικα τις τιμες στην Ελλαδα.Μιλαμε για τιμες, 3 και 4 φορες κατω,για ακριβως το ιδιο πραγμα... mad
  Μετα τα ψωνια,λεωφορειο και πισω στο σταθμο.Μετα απο 45 λεπτα,πισω στο Μοναχο.Ξεκουραστηκαμε λιγο στο ξενοδοχειο και βγηκαμε στη Μαριενπλατς.Ο κοσμος ηταν λιγοτερος το βραδυ σε σχεση με την κοσμοπλημμυρα ολη μερα.Εντυπωση επισης,εκανε η παρουσια πολλων μουσουλμανων.Ολες,μαυροφορουσες,να φαινεται μονο το  προσωπο αλλα το βαψιμο και τα αξεσουαρ,τα καλυτερα bigrin green
  Φαγαμε ενα γλυκο,μπροστα στο Δημαρχειο.Πολυ φτωχο παγωτο και 3.20 το μπουκαλακι νερο.Το εχω καταλαβει πλεον,οτι το νερο το θεωρουν σαν αναψυκτικο.Απαραδεκτο diablo!

Δεν υπάρχουν σχόλια: