Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μπρατισλάβα:Σλοβάκικη τελειότητα

Για να περασουμε σε κατι χειμερινο!Η πρωτευουσα της Σλοβακιας ειναι μια μικρη πολη.Αντιστοιχα,εχει ενα μικροσκοπικο κεντρο.
Δεν την ειδαμε χιονισμενη αλλα παγωμενη! Ειχε-5 βαθμους!Εμενα μου αρεσε παντως.Ο Δουναβης περναει μεσα απο την πολη.Διασχισαμε τη γεφυρα που ενωνει την παλια πολη με την αλλη πλευρα,οπου υπηρχε ενα τεραστιο εμπορικο κεντρο!Στην ακρη της γεφυρας,υπαρχει ενας πολυ ψηλος συγχρονος πυργος,απο οπου μπορεις να απολαυσεις την πανοραμικη θεα της πολης.
 Το ιστορικο κεντρο,θυμιζει κατι απο Πραγα,στο πιο μικρο βεβαια.Λογικος ο παραλληλισμος,μεταξυ δυο συγγενικων λαων.Πανω απο την πολη δεσποζει το καστρο.
Διπλα στο Δουναβη και στο ακρο του κεντρου βλεπουμε τον καθεδρικο του Αγ. Πετρου,καθως και την εβραικη συνοικια.Το παλαιο δημαρχειο με τον πυργο,η κεντρικη πλατεια και τα ομορφα θεατρα αλλα και διαφορα ιστορικα μεγαρα.Μπορω να πω οτι με εξεπληξε το γραφικο κεντρο!
 Θα ηθελα να δω τη Μπρατισλαβα και το καλοκαιρι,μια κρουαζιερα στο Δουναβη,θεωριεται επιβεβλημενη!

Ξεκινωντας απο την οχθη,προς το κεντρο της παλιας πολης,



Υπαρχουν αρκετα ΄΄περιεργα΄΄ γλυπτα,οπως το ακολουθο



Καποιες ωραιες ακομα φωτο,



Ο πεζοδρομος οδηγει στις οχθες του Δουναβη.Εκει,πιο κατω φαγαμε κατι εκπληκτικα χοτ ντογκς,που μας εκαναν να ξεχασουμε το κρυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: