Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μίττενβαλντ-Γκάρμις Πάρτενκιρχεν :Aλπικά διαμάντια

Μετα την ακρως εξαντλητικη μερα στο Μοναχο,δεν ξεραμε τι θα καναμε την αλλη μερα,να μεινουμε Μοναχο,να δουμε αλλα που θελαμε ή να κανουμε καποια εκδρομη.Απο το περπατημα της προηγουμενης μερας κουτσαιναμε!!
  Μαλλον τα αθλητικα που ειχα δε με βοηθησαν και πολυ.
  Το πρωι παντως αισθανομασταν πολυ καλυτερα και τελικα ειπαμε να κανουμε εκδρομη σε αλπικα χωρια.Τουλαχιστον θα ειχε λιγοτερη ζεστη!
Ειχα στο μυαλο μου το Γκαρμις-Παρτενκιρχεν,ουσιαστικα 2 χωρια σε 1.
  Η διαδρομη του τρενου ,πολυ ομορφη,το ΄΄πρασινο χαλί΄΄πανταχου παρον!


    Στην πορεια ,κοιταξα το χαρτη που ειχε μεσα στο βαγονι και ειδα οτι ειχε ανταποκριση για το Μιττενβαλντ,μια ανασα απο τα Αυστριακα συνορα και στοθς προποδες των Αλπεων Καρβεντελ!
  Μετα απο μια ερωτηση στον ελεγκτη,το πλανο καταστρωθηκε.Πρωτα στο Μιττενβαλντ και μετα στο Γκαρμις Παρτενκιρχεν.
   Φτανουμε στο Γκαρμις(με μια αλλη ανταποκριση θα μπορουσαμε να παμε Ομπεραμμεργκαου,το γνωστοτερο αλπικο χωριο με τα σπιτια με τις ζωγραφισμενες προσοψεις,το στυλ λυφτλμαλεραι).
   Κατεβαινοντας και μετα απο 2-3 ερωτησεις,ανακαλυψαμε οτι πας με λεωφορειο στο Μιττενβαλντ και οχι με τρενο.Μου το εξηγησαν στα γερμανικα,εγω συμφωνησα (αν ηξερα και γερμανικα,καλα θα ηταν laugh)!Περιμεναμε κανα μισαωρο στο εκδοτηριο,για το τρενακι που παει Τσουγκσπιτσε,την υψηλοτερη κορυφη των Γερμανικων Αλπεων.Δεν θα πηγαιναμε ετσι και αλλιως,εχω και μια υψοφοβια και απο οτι ακουσα ηταν και ακριβο το εισιτηριο.
  Το λεωφορειο ξεκινησε και για τα επομενα 15 λεπτα,περασε απο τα ματια μας,το ωραιοτερο τοπιο ως τοτε!!Ηταν πολυ διαφορετικο απο το τοπιο γυρω απο το Γκαρμις.


  Με το που πλησιαζαμε στο Μιττενβαλντ,αρχισαμε να βλεπουμε τα πρωτα σπιτια με ζωγραφιστες προσοψεις,οντως κατι πολυ μοναδικο!


Η εκκλησια των Αγ. Πετρου και Παυλου εχει   ζωγραφισμενο καμπαναριο και προσοψη.


   Οταν φτασαμε εκει,ξεκινησαμε για το κεντρο του χωριου σε μια κοιλαδα και γυρω-γυρω,εντυπωσιακα βουνα.Σπιτακια στις πλαγιες,με λουλουδια στα παραθυρα,το γνωστο ονειρικο στυλ,που εχουν εκει τα σπιτια!


Μειναμε με ανοιχτο το στομα,στο κεντρο του χωριου με τοσο ομορφα σπιτια με εκπληκτικες τοιχογραφιες!

  Γυρισαμε τις γειτονιες,αποθανατιζοντας με το φακο τοσες και τοσες ζωγραφιες και ειδικα μια γειτονια με μια μικρη κρηνη στη μεση,ενοιωθες οτι ηταν ολα ψευτικα!


Παρολο το αερακι,επειδη ηδη ειχε μεσημεριασει,η ζεστη ηταν αισθητη για τα δεδομενα της περιοχης!
  Δεν αφσαμε γωνια ανεξερευνητη και κουρασμενοι καθισαμε να φαμε.Εγω παραγγειλα ενα σνιτσελ με σαλατα,το μονο που καταλαβαινα στα γερμανικα bigrin green Η συζυγος,ρισκαρε και πηρε κατι που στον καταλογο φαινονταν σα νουντλς,κατι τετοιο.
 Τελικα αποδειχτηκε μια μακαροναδα,τιγκα στο λιωμενο τυρι και μια πολυ βαρια σαλτσα.Υγιεινη διατροφη laugh
  Πηραμε το δρομο της επειστροφης ειχαμε και αλλο χωριο να ανακαλυψουμε.Φτανοντας με το λεωφορειο στο Γκαρμις Παρτενκιρχεν,τυχαια πηγαμε δεξια σε μια διασταυρωση.Βλεπαμε μονο σπιτια,τιποτα το ιδιαιτερο.Ρωτησαμε εναν ντοπιο που ειναι η εκκλησια και αυτος ρωτησε, στο Γκαρμις ή στο Παρτενκιρχεν yahoo yahoo!
 Τελοσπαντων βγηκαμε στον πεζοδρομο του Γκαρμις,του παλαιοτερου κομματιου της πολης


.
Ειχε αρκετο κοσμο.Ουσιαστικα ηταν μια μικρη πολη,πολυ διαφορετικη απο το Μιττενβαλντ.Και εδω ζωγραφισμενες προσοψεις,οχι τοσο ωραιες οπως στο Μιττενβαλντ.


  Αλλα ειχε και εκει φοντο,τις εντυπωσιακες κορυφες.


  Καθισαμε για καφε μετα απο ωρα.Ειπαμε να μην μπουμε στον κοπο να ψαξουμε για το Παρτενκιρχεν,θα ειχε αρκετο περπατημα.Αξιζε σιγουρα αλλα ειδαμε τοσα και ειχαμε και το γυρισμο στο Μοναχο.
 Σταθμος,2ωρο ταξιδι και Χαουπτμπανχοφ,η πιο συχνη γερμανικη λεξη που ακουγα!
  Ωραια ξεκουραση καναμε μετα απο Νυμφενμπουργκ και ζωολογικο κηπο,ε?


Δεν υπάρχουν σχόλια: