Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μόναχο,Ανάκτορο Νύμφενμπουργκ,Τίρπαρκ Χέλαμπρουν

   Μια που ειχαμε ενα γεματο τετραημερο ως εκεινη τη στιγμη,ειπαμε την επομενη μερα,να καθισουμε εντος Μοναχου,να μην εχουμε δρομολογια.Ετσι πηραμε μετρο και κατεβηκαμε στην Ρομανπλατς,απο οπου πηραμε τραμ για να παμε στο ανακτορο Νυμφενμπουργκ.Ρωτησαμε και μια Γερμανιδα εκει,για σιγουρια.
 Στη συνεχεια,περπατησαμε λιγο και φτασαμε μπροστα απο τη μπροστινη πλευρα του ανακτορου.Δυστυχως τα συντριβανακια δεν λειτουργουσαν ,αν και τα ειχαμε δει να λειτουργουν οταν καναμε την πανοραμικη με το λεωφορειο.Τεραστια σε μηκος η προσοψη.



   Στο εκδοτηριο πεταξα απο τη χαρα μου,οταν εμαθα πως επιτρεπονται οι καμερες.Εντουτοις,απογοητευτηκα λιγο,γιατι αν εξαιρεσουμε 1-2 αιθουσες που ηταν πολυτελως διακοσμημενες ,τα υπολοιπα δωματια δεν ειχαν κατι το εντυπωσιακο.Υπηρχαν και μερικες αλλες αιθουσες,με ξεχωριστο εισιτηριο,σε αλλο κτιριο,που θα αξιζαν αλλα ειπαμε να μην παμε.


Ετσι βγηκαμε στους κηπους,που ηταν ωραιοι αν και περιμενα  γεωμετρικα σχηματα στα λουλουδια,που δεν υπηρχαν.
 Αλλα βγαλαμε φωτο ολα τα αγαλματα.Οι γαλλικες επιρροες,προφανεις.Λογω ζεστης δεν πηγαμε ως τα περιπτερα Παγκοντενμπουργκ και Μπαντεμπουργκ.


Μετα απο καποια ωρα φυγαμε να τσιμπησουμε κατι,γιατι θα το καναμε σερι.Παντως,παρατηρησα οτι σε πολλα εστιατορια και μπυραριες τα μενου δεν ειναι στα αγγλικα,μονο στα γερμανικα,με αποτελεσμα πολλες φορες να μαντευουμε  ή να ρισκαρουμε.Και βεβαια,τα πιατα,παρομοια,καθολου ποικιλια,τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα.Χιλιες φορες καλυτερα η ελληνικη κουζινα!
 Απο κει πηγαμε κατευθειαν στο ζωολογικο κηπο.Διαλεξαμε κακη ωρα,η ζεστη ηταν υπερβολικη.Παντως ειδαμε πολλα ζωα,που εγω ως τοτε τα εβλεπα μονο στην τηλεοραση.Highlights,οι ελεφαντες,οι ουρακοταγκοι και τα καγκουρω.Εχει και λιμνουλες,ενα φυσικο περιβαλλον καταλληλο για τα ζωα αυτα.


Κυριολεκτικα ξεθεωμενοι πηγαμε ξενοδοχειο.Απλως βγηκαμε μονο για να φαμε κατι ακριβως απο κατω,να φαμε μακαροναδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: