Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Στα λιθόστρωτα της Ρόδου και της Σύμης! Ιούλιος 2011, μέρος 1

Μετα τη βρογχιτιδα που με επιασε το Πασχα και την αναβολη του ταξιδιου στη Ροδο (με καποια χασουρα βεβαια),ηρθε η ωρα για να επισκεφτουμε το νησι των Ιπποτων,για ενα τετραημερο.
Ειχαμε κλεισει με την Cyprus απευθειας Ηρακλειο-Ροδος.Η πτηση ηταν απογευματινη,οποτε ειχαμε χρονο για μια πρωτη γευση,το βραδακι.Αλλωστε,ειχαμε κλεισει δωματιο μεσα στην παλια πολη.
Με το που φτασαμε στο αεροδρομιο Διαγορας,βγηκαμε εξω για να παρουμε το λεωφορειο για την πολη.Ετσι και αλλιως,τα ταξι ειχαν απεργια.Ειχαμε μια μεγαλη βαλιτσα και 2-3 χειραποσκευες,που θα μας δυσκολευαν μεχρι να βρουμε το ξενοδοχειο!
     Φτανοντας στα ΚΤΕΛ Ροδου,καταλαβα οτι ειχε αρκετο περπατημα ως το ξενοδοχειο.Ειδικα,με τα βοτσαλα που ειναι στρωμενα στα δρομακια,κατω απο πολλη ζεστη,ακομα και εκεινη την ωρα.
Μπηκαμε στην παλια πολη απο την Πυλη Αμπουαζ.Ομολογω οτι εμεινα ενυπωσιασμενος απο την οχυρωση,παρολο που περιμενα να βγουν ιπποτες ΄αντιθετα,βγηκαν αυτοκινητα!







Βγηκαμε στην οδο Ορφεους,οπου σταματησαμε να βγαλουμε φωτο και τα μπαγκαζια ανα χειρας!
      Πολλα μαγαζακια με σουβενιρς,εστιατορια και το παλατι του Μεγαλου Μαγιστρου,ως εκπληκτικο φοντο.





.Στη συνεχεια,ακολουθει ο κεντρικος δρομος της Παλιας πολης,η  πολυβουη οδος Σωκρατους,με τα αναριθμητα μαγαζακια,σε υπερβολικο ισως βαθμο.Ενας δρομος,που θα τον διασχιζαμε πολλες φορες.Λουσμενοι στον ιδρωτα,με τη βαλιτσα να με δυσκολευει πανω στα βοτσαλα και ρωτωντας απο δω κι απο κει,καταφεραμε και βρηκαμε το στενο,που ηταν το ξενοδοχειο.
   Ο  κοσμος,βεβαια ατελειωτος,μια λαοθαλασσα που στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ηταν ξενοι τουριστες με βραχιολακια στα χερια.
Αναμεσα,σε τζαμια,βυζαντινες αρχαιοτητες και βενετσιανικα κτισματα,βρισκοταν το ξενοδοχειο.Κατι διαφορετικο.
Πολυ ομορφη πανσιον,μεσα στα λουλουδια,με πολυ ευγενικους ιδιοκτητες.




Αφου τακτοποιησαμε τα πραγματα,βγηκαμε για την πρωτη βολτα.
Ο κοσμος,εγινε ακομα περισσοτερος στη Σωκρατους και τους γυρω δρομους,με ενα σωρο κραχτες να διαφημιζουν τα μαγαζια τους.Εχω δει και αλλου κραχτες.αλλα αυτο που ειδα στη Ροδο ηταν πρωτοφανες!
Η φωτο παντως εδω ειναι νωρις το πρωι.




Κατηφορισαμε τη Σωκρατους,βγαινοντας στην πλατεια Ιπποκρατους με το συντριβανι,οπου γινοταν το αδιαχωρητο.


Εκει φανηκε ποσο τουριστικο μερος ειναι η παλια πολη αλλα παντου τα παντα.Συνεχισαμε,ως την πλατεια Εβραιων Μαρτυρων ,που ηταν πιο ηρεμα τα πραγματα και καθισαμε να τσιμπησουμε.Φωτια παντως οι τιμες!


  Μετα απο λιγο γυρισαμε στο ξενοδοχειο,φορτιζοντας τις μπαταριες για την επομενη μερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: